Jump to content
RESET Forums (homeservershow.com)

All Activity

This stream auto-updates     

  1. Today
  2. sutt359

    Server 2019 upgrade & iLO4

    Thanks for the pointer... I found a code I managed to find the updated drivers, wow HP didn't make that easy. I still have the issue but i think i know what the problem is. The GPU has taken over so i need to change a option in the bios and set the Matrox as the default display adaptor as im getting no output from it right now.
  3. Angelus

    No storage driver works

    Hi there thanks for the reply yes I have tried both uefi and legacy neither work to load the storage driver. the target usb is. Apacer 128gig usb 3.0 and is formatted into Ntsf. i also did try the apacer on one of the four USB ports at the back of the box as well and the same problem
  4. Yesterday
  5. schoondoggy

    No storage driver works

    You could try switching the BIOS from UEFI boot to Legacy boot. How do you have the target USB formatted? The internal USB port is USB 2.0 your system will be quite slow if you run Windows Server 2016 on a USB 2.0 device.
  6. Angelus

    No storage driver works

    i have tried so many things and so many drivers from the hp site i'm actually just plain confused now all i want to do is install windows from one usb that i made in rufus on to the usb that is on the board .... in bios and boot i can see both usb's but as soon as i get to the "where do u want to install windows" screen there is nothing. in cmd diskpart i can see the both usbs aswell ... it seems that it is only the install that is not seeing it but then it is coz it is there if i try to browse for drivers
  7. callihan44

    Synology 2 Bay DS718

    went through the permissions again and all is well now
  8. but vulnerable during backup?
  9. Great Podcast - very timely I can say that the recommendations given for Synology also are applicable for Qnap probably should be "best practice" for any device exposed on the internet I also think that a off line backup copy is a must both synology and qnap will automatically dismount a USB drive after a backup
  10. Osozu

    Server 2019 upgrade & iLO4

    Hi you need to update ILO drivers and console will work as expected, you need ilo 4 (CHIF) version at least 4.0.0.0 and also ilo 4 (CORE) 4.0.0.0 and matrox driver version 4.4.0.4
  11. dub_master77

    Graphiccard on G8?

    Brilliant. That’s exactly the info I am after. I am going to order mine now as I need 4K output. I have content but only 1080p card.
  12. cyberboblouth

    Graphiccard on G8?

    Just to correct my post above, I used an ATI HD7750 in the G7 to get 1080p For Gen8 I have used ATI HD7450, 7470 and of course Nvidia GTX1050Ti - all gave 4K @ 60Hz
  13. Claudio

    Server 2019 upgrade & iLO4

    I don't have this problem, I read about others who have problems with the 60-day license. On Ebay there are unlimited licenses, mine I copied from a web page after a google search
  14. cyberboblouth

    Graphiccard on G8?

    I have used a few cards both in the G7 and G8 to get 4K @ 60Hz. I am currently on the GTX1050Ti but this requires modification to fit whereas my ATI 7450HD was straight forward installation. These cards use DP and I believe your monitor needs DP1.2 at least to get 60Hz. I don't do transcoding Or Plex (at least yet) so can't comment on that. I use Minix Android boxes on my TVs and they stream from the G7 anyway.
  15. sutt359

    Server 2019 upgrade & iLO4

    I thought it was about time i updated my Gen8 and give it some love after 2 years of being on 247. Given her a good cleanout and updated everything i could find, even added a dedicated GPU for transcoding. Updated to windows server 2019 with no issues apart from the CPU showing 0% which was fixed by changing the power management to OS managed The only thing im having problems with is the iLO4 2.7 cant get the remote screen to display it just stays blank under HTML5.... anyone had this? I'm using the 60 advanced code.
  16. Update: I tried again using diskpart to create a 2049 MB padding partition first. This time, I got this result: [08/19/2019 12:25:27 420] existing offset: 0x0, size: 0x4400 [08/19/2019 12:25:27 420] existing offset: 0x4400, size: 0xfbc00 [08/19/2019 12:25:27 420] existing offset: 0x100000, size: 0x80100000 [08/19/2019 12:25:27 420] existing offset: 0x80200000, size: 0x6400000 [08/19/2019 12:25:27 420] existing offset: 0x86600000, size: 0x8000000 [08/19/2019 12:25:27 420] existing offset: 0x8e600000, size: 0xe852800000 [08/19/2019 12:25:27 420] Found existing volume [08/19/2019 12:25:27 420] existing offset: 0xe8e0e00000, size: 0x1fbe00 [08/19/2019 12:25:27 420] FormatPartitionEsp called for disk \\?\PhysicalDrive0 [08/19/2019 12:25:27 420] Formatting ESP partition at offset 0x8100000 [08/19/2019 12:25:27 420] ERROR: FormatPartitionEx failed, error 0x80042405 [08/19/2019 12:25:27 420] ERROR: FormatPartitionEsp failed, error 0x80042405 [08/19/2019 12:25:27 420] RestoreHelper::T_Restore: failed to restore ESP, error 0x80042405 [08/19/2019 12:25:27 420] RestoreHelper::T_Restore: restore complete with return value 536870914 so hopefully the "existing offset" numbers being different here, but still getting the same error, are helpful? I tried some [failed] math, and this is a 3rd try with padding partition increased by 22MB - still same error: [08/19/2019 23:43:52 194] existing offset: 0x0, size: 0x4400 [08/19/2019 23:43:52 194] existing offset: 0x4400, size: 0xfbc00 [08/19/2019 23:43:52 194] existing offset: 0x100000, size: 0x81700000 [08/19/2019 23:43:52 194] existing offset: 0x81800000, size: 0x6400000 [08/19/2019 23:43:52 194] existing offset: 0x87c00000, size: 0x8000000 [08/19/2019 23:43:52 194] existing offset: 0x8fc00000, size: 0xe851200000 [08/19/2019 23:43:52 194] Found existing volume [08/19/2019 23:43:52 194] existing offset: 0xe8e0e00000, size: 0x1fbe00 [08/19/2019 23:43:52 194] FormatPartitionEsp called for disk \\?\PhysicalDrive0 [08/19/2019 23:43:52 194] Formatting ESP partition at offset 0x8100000 [08/19/2019 23:43:52 194] ERROR: FormatPartitionEx failed, error 0x80042405 [08/19/2019 23:43:52 194] ERROR: FormatPartitionEsp failed, error 0x80042405 [08/19/2019 23:43:52 194] RestoreHelper::T_Restore: failed to restore ESP, error 0x80042405 [08/19/2019 23:43:52 194] RestoreHelper::T_Restore: restore complete with return value 536870914 HELP!
  17. sutt359

    Graphiccard on G8?

    The Quadro p400, p600, p620 and P1000 will fit and give you 4x 4k @60hz outputs But the p400 wont do transcoding. https://www.pny.com/nvidia-quadro-p400 https://www.pny.com/nvidia-quadro-p600 https://www.pny.com/nvidia-quadro-p620 https://www.pny.com/nvidia-quadro-p1000 Yes
  18. Last week
  19. jazzerjay

    Synology 2 Bay DS718

    I would be inclined to check the permissions on that shared folder.
  20. callihan44

    Synology 2 Bay DS718

    I can see the files in the shared folder through explorer on the mapped drives, however when logged into the nas I can see the shared folder but no files show up in the share
  21. jazzerjay

    Synology 2 Bay DS718

    You're saying that you have mapped drives in windows explorer on your desktop (X: Y: Z:) and you're able to see the files that way. You're also able to see files through file station when logged into the NAS directly? However, when looking in file station from your desktop you cannot see the files? Lastly, your screenshot above shows No Data in the bottom right, but if you're looking through windows explorer you're seeing files, am I correct? My apologies for not understanding your question clearly.
  22. Angelus

    No storage driver works

    Good day all i bought a gen 10 x3216 MicroServer and I have been trying to install windows server 2016 on it with a usb and I get it to boot into the usb with the iso on it but I can not get past the one install step where u supposed to select the drive. instead it says to download storage drivers and browse to select driver. I have downloaded every single storage driver from the hpe site or is sure does feel like it. if I try to select the driver I have to do so manually by unticking show only compatible drivers because if I leave it ticked there is nothing compatible. Iam stumped on what the correct driver is. ok so what Iam trying to do isssssss I want to install the os onto the usb that I have attached inside the box the one that is directly coming off the board. Is that a different driver ? In bios/boot up options I can see all usb connected. can anyone please help me with this
  23. callihan44

    Synology 2 Bay DS718

    I have this nas connected to our network and shared folders mapped to the servers , is there a way to see all the individual files in the shared folders on the nas in file station? I can see them when looking at the mapped drives on the server but running diskstation on chrome the shared folders show nothing?
  24. dub_master77

    Graphiccard on G8?

    Anyone got 4K output working? Please share card details.
  25. I have developed the same problem on my WHS 2011 using Drive Bender. System has been running for years. Now all my back up's have become unavailable and "Unknown". Repair function fails. Restart services works, but stop's right afterwards on the Server. Log's show something about not being able to make Shadow Copy, and "Windows Server Client Backup Service is Not Running". Try Repair,and fails. Chkdsk does not find any issues on C. (Intel SSD) SSD is 98% good Running HS Smart, no smart errors. Drive Bender Repair, no issues. Reboot does not affect anything. SFC /Scannow yield no errors. Help. Please. Sanford
  26. sutt359

    Graphiccard on G8?

    Ive just installed a Nvidia quadro p600 in mine... fits perfectly and helps out greatly for transcoding for plex and Emby servers.
  27. I have found that these restore processes can be quite fussy, even on the server when directly recovering from disk. One kludge I have developed is to format the c drive and do a windows install, then recover onto that. seeing the length of that article it seems microsoft should be embarrassed at how not convenient it is. I have taken to keeping around a thumb drive with another products's recovery bootable image for restoring it as that company builds the drivers into the restore media. Just saying, not so easy...
  28. I should note that I originally relied on the steps in this article: Restore a full system from an existing client computer backup and used the diskpart steps verbatim - 100 and 128. So the confusing part to me is needing a negative 2048.xxx position for these, when creating a passing partition would create a positive offset?
  1. Load more activity
×
×
  • Create New...