Jump to content
RESET Forums (homeservershow.com)

All Activity

This stream auto-updates     

  1. Today
  2. sutt359

    Server 2019 upgrade & iLO4

    I use a quadro p600 with emby as I have the life time subscription which I got cheap years ago. But I think with Plex you have to pay to get hardware encoding
  3. Yesterday
  4. I had the same problem today after sticking in a 1260L, cured by removing the non HPE ram and then rebooting. After it had rebooted properly, shut down added the ram back and its working fine.
  5. peteb99

    Server 2019 upgrade & iLO4

    Good news sutt359, well worked out. Just as a matter of interest, what GPU did you use? Are you using it to transcode video in something like Plex? I think I'd be interested in this as I struggle to stream a few videos at once around the house.
  6. Last week
  7. korby

    PCIe to Dual NVME Adapter

    @schoondoggy Win 2012 R2.
  8. schoondoggy

    PCIe to Dual NVME Adapter

    What OS was running on the server?
  9. korby

    PCIe to Dual NVME Adapter

    I tried a similar NVME to PCIe adapter, with a single SSD - it wasn't even recognised by the server.
  10. schoondoggy

    PCIe to Dual NVME Adapter

    For NVMe to boot you need a UEFI BIOS, which the MS Gen8 does not have. RAID for NVMe is possible on motherboards that support the latest Intel RST features and have two NVMe capable M.2 slots. As @korbymentioned, the board you have posted above is likely one NVMe M.2 slot and one SATA M.2 slot. There are dual NVMe M.2 cards available, but I have not seen one with any RAID features. I have not tried NVMe in a MS Gen8, it may work as a storage device, if the OS has NVMe support, but it will not be bootable.
  11. korby

    PCIe to Dual NVME Adapter

    Doesn't work because the server lacks UEFI. Also, that adapter is Nvme + SATA.
  12. Notbugged

    SPP update really necessary?

    thanks i updated both bios and ilo via ilo interface
  13. Notbugged

    PCIe to Dual NVME Adapter

    I want to setup a RAID using a PCIe to dual NVMe adapter with 2 SSD, is it workable? Have anyone tried it? thanks!
  14. Trig0r

    Wearables

    Any of you guys ever had a play with Google Glass or any other sort of AR wearables? This Norm sunglasses Kickstarter caught my eye so I've back it, quite like the idea and a lot more descrete that the Google stuff.. Due to get them early next year as there was a cockup launching the Kickstarter page which meant I only got in at #241..
  15. sutt359

    Server 2019 upgrade & iLO4

    Changed the bios settings under adviced and video. Then set to the matrox as default and now remote works.
  16. Angelus

    No storage driver works

    Ok thanks a lot I will have a look and check
  17. schoondoggy

    No storage driver works

    Here are examples of people installing Windows Server 2016 on to a USB or SD card: https://www.rdsgurus.com/run-windows-server-2016-from-external-usb-ssd/ https://www.danielstechblog.info/how-to-deploy-windows-server-2016-tp3-onto-an-sd-card/
  18. can anyone help me read/parse the volumconfig file for my backup in Server 2016 Essentials? I've been trying for a week to do a baremetal restore, but the restore always fails at the end trying to recreate the UEFI EFI partition. I've tried lots of common values for my Lenovo Flex 4 1580 with 512GB Lite-on SSD, but no joy. Poking around, it looks like this file MAY contain the location and size of all partitions? If so, can someone help me retrieve those values? Here is a snippet: <File Type="VolumeConfig"> <Header> <Field Type="string" Name="MachineSID" /> </Header> <Record> <Field Type="fixedbinary" Length="16" Name="Guid" /> <Field Type="varbinary" Name="UniqueId" /> <Field Type="string" Name="MountPoint" /> <Field Type="string" Name="VolumeLabel" /> <Field Type="int" Name="Capacity" /> <Field Type="int" Name="BytesUsed" /> <Field Type="string" Name="FileSystem" /> <Field Type="int" Name="BytesPerSector" /> <Field Type="int" Name="BytesPerCluster" /> <Field Type="int" Name="Location"/> <Field Type="int" Name="BytesUsedForBackups" /> <Field Type="int" Name="Status" /> <Field Type="boolean" Name="IsEligibleForBackup" /> <Field Type="int" Name="PartitionStyle"/> <Field Type="int" Name="DiskSignature" /> <Field Type="fixedbinary" Length="16" Name="DiskGuid"/> <Field Type="fiexedbinary" Length="16" Name="PartitionGuid"/> <Field Type="int" Name="Partition" /> <Field Type="boolean" Name="BackupsExist" /> <Field Type="int" Name="ExcludedFolderCount" /> <Field Type="string" Occurs="ExcludedFolderCount" Name="ExcludedFolder" /> <Field Type="string" Name="File" /> </Record> <Sentinel> <Field Type="fixedbinary" Length="16" Value="00000000000000000000000000000000" /> </Sentinel> </File> <<binary data here in attached file>> Help?
  19. sutt359

    Server 2019 upgrade & iLO4

    Thanks for the pointer... I found a code I managed to find the updated drivers, wow HP didn't make that easy. I still have the issue but i think i know what the problem is. The GPU has taken over so i need to change a option in the bios and set the Matrox as the default display adaptor as im getting no output from it right now.
  20. Angelus

    No storage driver works

    Hi there thanks for the reply yes I have tried both uefi and legacy neither work to load the storage driver. the target usb is. Apacer 128gig usb 3.0 and is formatted into Ntsf. i also did try the apacer on one of the four USB ports at the back of the box as well and the same problem
  21. schoondoggy

    No storage driver works

    You could try switching the BIOS from UEFI boot to Legacy boot. How do you have the target USB formatted? The internal USB port is USB 2.0 your system will be quite slow if you run Windows Server 2016 on a USB 2.0 device.
  22. Angelus

    No storage driver works

    i have tried so many things and so many drivers from the hp site i'm actually just plain confused now all i want to do is install windows from one usb that i made in rufus on to the usb that is on the board .... in bios and boot i can see both usb's but as soon as i get to the "where do u want to install windows" screen there is nothing. in cmd diskpart i can see the both usbs aswell ... it seems that it is only the install that is not seeing it but then it is coz it is there if i try to browse for drivers
  23. callihan44

    Synology 2 Bay DS718

    went through the permissions again and all is well now
  24. Great Podcast - very timely I can say that the recommendations given for Synology also are applicable for Qnap probably should be "best practice" for any device exposed on the internet I also think that a off line backup copy is a must both synology and qnap will automatically dismount a USB drive after a backup
  25. Osozu

    Server 2019 upgrade & iLO4

    Hi you need to update ILO drivers and console will work as expected, you need ilo 4 (CHIF) version at least 4.0.0.0 and also ilo 4 (CORE) 4.0.0.0 and matrox driver version 4.4.0.4
  26. dub_master77

    Graphiccard on G8?

    Brilliant. That’s exactly the info I am after. I am going to order mine now as I need 4K output. I have content but only 1080p card.
  27. cyberboblouth

    Graphiccard on G8?

    Just to correct my post above, I used an ATI HD7750 in the G7 to get 1080p For Gen8 I have used ATI HD7450, 7470 and of course Nvidia GTX1050Ti - all gave 4K @ 60Hz
  1. Load more activity
×
×
  • Create New...