Jump to content
RESET Forums (homeservershow.com)
jgildert

HP Microserver - BAD FLASH

Recommended Posts

jgildert

HP ProLiant MicroServer G7 N54L 1P 2GB-U Non-hot Plug SATA 250GB 150W PS Server

 

Hi there Guys, 

Done quite a bit of research now, tried every method I found to no avail.

 

I'll just stop at this point and tell you that I'm not actually too bothered about it being borked, because HP are sending me a new one anyway :)

 

But as a geek, and as you probably can relate to, I don't like to be defeated!

 

Cut a long story short, I borked the bios. Probably because I downloaded the OFFICIAL HP latest update, replaced the ROM file with the HACKED one and just renamed the batch install file to find it.

    Well the update ran fine and all the bits got erased and re-programmed and everything seemed hunky-dory until the dreaded power cycle.

 

Basically I'm left with a red light of death. Power LED - Green, Health LED - RED (occasionally flashes very briefly orange when I drain the CMOS charge). Fans on. No USB power/activity (KBD led's dont respond).   I've reseated everything, swapped DIMM locations. not tested the PSU.

 

I DO have another identical machine but I don't want to fry that one, and as I said, i'm getting a new board under warranty anyway.

 

I think basically the commands I read for the BIOS flash include wiping the BOOT BLOCK, which is where the recovery area is incase of borking.

 

Just wondering if anyone else totally bricked it and a fair warning to those who randomly go renaming files *thinking* they know what they are doing!

 

Regards,

John G!

Share this post


Link to post
Share on other sites
jgildert

Well Guys... you will never believe this.... but I decided to stay up late and play with some wires... and SPIPGM2...

 

I've just got my first "Read"!

 

IMG_2973SMALL.jpg 

 

IMG_2970SMALL.jpg

 

Here's to NOT being defeated!

Share this post


Link to post
Share on other sites
jgildert

GOOD NEWS! - The flash went WELL!

 

Red light of death has GONE and system now boots!

 

I'll have to do a write up!

 

IMG_2982SMALL.jpg

IMG_2979small.jpg

IMG_2988SMALL.jpg

IMG_2989SMALL.jpg

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Joe_Miner

Good news & welcome to the Forums!

Share this post


Link to post
Share on other sites
ikon

Wow, that's a lot of test leads on 1 poor little chip ;)

 

Congrats on getting it going. And, by all means, please do a writeup; I'm sure it will help others down the line.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...