Jump to content
RESET Forums (homeservershow.com)

2 Remote access Severs?


Pepi1677
 Share

Recommended Posts

What's the end game with trying to do this?  Run QuickBooks from one of the clients?  If so, use a VPN and forget using an RDP session, plus it will be more secure.

 

 

Yes, TeamViewer ot VPN would do it. I just couldn't help tinkering to see what the issue was with the certificate :)

Link to comment
Share on other sites

I hate the whole certificate thing. They are such a PITA to deal with. For example, just for kicks (what on earth WAS I thinking), just now I opened IE and connected to me email server. I then asked IE to show me the certificate for the https connection to the webmail server. It's a self-signed cert. Then I go to certmgr.msc and try to find it. Do you think it's there? Of course not; not in User, Computer, or Service certs. Gaaaaaaah! This whole thing with certs is just waaay too complicated for what it's trying to do! :angry: :angry:

Link to comment
Share on other sites

It's insane, totally agree. Where on earth this certificate is stored is a mystery. I cannot find it. So frustrating, and how did it get there? MS drives me nuts at times :)

Link to comment
Share on other sites

I would export a copy before trying anything.  My guess is it gets installed when you install the connector.

Link to comment
Share on other sites

Things are still not going too well. We have been unable to test the connector/certificate theory because for an entirely different reason it was necessary to reinstall the WHS system drive from the last backup. Everything went well, only to find that when trying to access the WHS on https://mydomain.homeserver.com:4443 and https://mydomain.remotewebaccess.com:4443 both of which point to the WHS we get a certificate revokation error. The mydomain.homeserver.com and mydomain.remotewebaccess.com addresses pointing to the WSE are both fine.

 

'Peer's Certificate has been revoked (Error code: sec_error_revoked_certificate)'

 

I have looked around the internet once again and not found anything clearly defining how to resolve this one. The fact that it was caused by the reinstall from a backup just astounds me, though I accept it is probably associated with the redirect to :4443. I am truly and utterly exhausted by WHS.

Edited by TomatoBoy
Link to comment
Share on other sites

Why did you change anything on the Essentials server?  It was working just fine.  I don't get to what you are trying to do with all of this.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...