Jump to content
RESET Forums (homeservershow.com)
Sign in to follow this  
elvisdk

Gen8, Xeon E3 1220V2

Recommended Posts

elvisdk

Hey

 

Can confirm the Xeon E3 1220V2 is fully functional on Gen8. See attachment.

 

I currently have only 2 cores enabled.

If the temperature doesnt climb significantly during stress, i will enable one more core and so forth.

 

Best regards

e31220v2.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
ikon

Excellent. Very nice implementation plan IMHO.

Share this post


Link to post
Share on other sites
elvisdk

In the next coming days ill run wprime, passmark and measure the degrees on 2,3 and 4 cores enabled.

 

My server configuration is :

Microserver Gen8

- AHCI

- ILO Advanced

- Xeon E3 1220V2

- 2 x 8 GB Kingston ECC DDR3

- 1 x Samsung 830 60GB SSD

- 2 x Seagate 4TB Nasworks HDD

- Microsoft Server 2012 R2

 

The server is located in a closet with closed door.

 

App versions:

wPrime Benchmark v2.10

Passmark PerformanceTest 8.0

Edited by elvisdk

Share this post


Link to post
Share on other sites
elvisdk
Xeon E3 1220V2, 2 cores enabled

 

- 3448 points in Passmark (CPU, All)

- 29 watt system usage during idle. CPU usage 1% @ 2.05 GHz

- 56 watts system usage during wPrime (2 hour run). CPU usage 100% @ 3.47 GHz (Turbo mode)

- Fan speed, 32%

 

Temps

- 01-Inlet, 21C

- 02-CPU, 40C

- 03-P1 DIMM1-2, 39C

- 04-HD MAX, Not installed

- 05-Chipset, 58C

- 06-Chipset Zone, 41C

- 07-VR P1 Zone, 50C

- 08-Supercap Zone, Not installed

- 09-ILO Zone, 45C

- 10-PCI1, Not installed

- 11-PCI1 Zone, 37C

- 12-Sys Exhaust, 41C

- 13-LOM, 56C

Share this post


Link to post
Share on other sites
elvisdk
Xeon E3 1220V2, 3 cores enabled

 

- 4753 points in Passmark (CPU, All)

- 29 watt system usage during idle. CPU usage 1% @ 2.05 GHz

- 61 watts system usage during wPrime (2 hour run). CPU usage 100% @ 3.38 GHz (Turbo mode)

- Fan speed, 37%

 

Temps

- 01-Inlet, 24C

- 02-CPU, 40C

- 03-P1 DIMM1-2, 44C

- 04-HD MAX, Not installed

- 05-Chipset, 61C

- 06-Chipset Zone, 44C

- 07-VR P1 Zone, 56C

- 08-Supercap Zone, Not installed

- 09-ILO Zone, 48C

- 10-PCI1, Not installed

- 11-PCI1 Zone, 40C

- 12-Sys Exhaust, 45C

- 13-LOM, 60C

Share this post


Link to post
Share on other sites
elvisdk
Xeon E3 1220V2, 4 cores enabled

 

- 5907 points in Passmark (CPU, All)

- 30 watt system usage during idle. CPU usage 1% @ 2.05 GHz

- 69 watts system usage during wPrime (2 hour run). CPU usage 100% @ 3.25 GHz (Turbo mode)

- Fan speed, 39%

 

Temps

- 01-Inlet, 25C

- 02-CPU, 40C

- 03-P1 DIMM1-2, 43C

- 04-HD MAX, Not installed

- 05-Chipset, 61C

- 06-Chipset Zone, 45C

- 07-VR P1 Zone, 54C

- 08-Supercap Zone, Not installed

- 09-ILO Zone, 48C

- 10-PCI1, Not installed

- 11-PCI1 Zone, 34C

- 12-Sys Exhaust, 44C

- 13-LOM, 59C

Share this post


Link to post
Share on other sites
elvisdk
Xeon E3 1220V2, 2 cores enabled

 

Prime95 v25.11b2 test, In-place large FFTs

 

- 64 watts system usage during Prime95 (2 hour run). CPU usage 100% @ 3.47 GHz (Turbo mode)

- Fan speed, 42%

 

Temps

- 01-Inlet, 26C

- 02-CPU, 40C

- 03-P1 DIMM1-2, 46C

- 04-HD MAX, Not installed

- 05-Chipset, 61C

- 06-Chipset Zone, 45C

- 07-VR P1 Zone, 56C

- 08-Supercap Zone, Not installed

- 09-ILO Zone, 49C

- 10-PCI1, Not installed

- 11-PCI1 Zone, 41C

- 12-Sys Exhaust, 45C

- 13-LOM, 60C

Share this post


Link to post
Share on other sites
elvisdk

Hey overcoat.

 

I will try later today.

Last time i tried CoreTemp 1.0 RC6 on Server 2012R2, the system halted. I'll try to verify temp. readings with my IR thermometer.

 

Best regards

 

 

I'd be interested to see your CPU temps as reported in CoreTemp, existing discussion here from post 14

 

http://homeservershow.com/forums/index.php?/topic/6170-active-cpu-cooling-for-the-gen8/


Edited by elvisdk

Share this post


Link to post
Share on other sites
elvisdk

Xeon E3 1220V2, 3 cores enabled

 

Prime95 v25.11b2 test, In-place large FFTs

 

- 73 watts system usage during Prime95 (2 hour run). CPU usage 100% @ 3.38 GHz (Turbo mode)
- Fan speed, 48%

 

Temps
- 01-Inlet, 28C
- 02-CPU, 40C
- 03-P1 DIMM1-2, 52C
- 04-HD MAX, Not installed
- 05-Chipset, 61C
- 06-Chipset Zone, 46C
- 07-VR P1 Zone, 60C
- 08-Supercap Zone, Not installed
- 09-ILO Zone, 50C
- 10-PCI1, Not installed
- 11-PCI1 Zone, 43C
- 12-Sys Exhaust, 47C
- 13-LOM, 63C

 

---

 

Xeon E3 1220V2, 4 cores enabled

 

Prime95 v25.11b2 test, In-place large FFTs

 

- 80 watts system usage during Prime95 (2 hour run). CPU usage 100% @ 3.25 GHz (Turbo mode)
- Fan speed, 48%

 

Temps
- 01-Inlet, 27C
- 02-CPU, 44C
- 03-P1 DIMM1-2, 59C
- 04-HD MAX, Not installed
- 05-Chipset, 61C
- 06-Chipset Zone, 47C
- 07-VR P1 Zone, 63C
- 08-Supercap Zone, Not installed
- 09-ILO Zone, 51C
- 10-PCI1, Not installed
- 11-PCI1 Zone, 44C
- 12-Sys Exhaust, 48C
- 13-LOM, 65C

Edited by elvisdk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  



×
×
  • Create New...