Jump to content
RESET Forums (homeservershow.com)
cskenney

ProLiant MicroServer Gen8 Links

Recommended Posts

AndZ

New iLO version 4.62

Version:2.62 (2 Apr 2019)

Fixes

Upgrade Requirement:
Recommended - HPE recommends users update to this version at their earliest convenience.

Resolved an issue where iLO could intermittently cause adapters to lose configuration after updating adapters to newer firmware.

https://support.hpe.com/hpsc/swd/public/detail?sp4ts.oid=5390291&swItemId=MTX_0605845b94a948e19846dd4301&swEnvOid=4184#tab-history

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
pumek

maybe its not free like ethernet 1gb 2-port 332i adapter firmware

Share this post


Link to post
Share on other sites
skandal

Nop, it wasn't release yet. But now it is :) 

Go to http://www.hpe.com/support/ilo4 to download it. It has an embedded HTML5 console instead of the .NET one.

Share this post


Link to post
Share on other sites
scorpi2ok2

I just updated and I have errors now.

When I try to login on ILO I have this error:

iLO Self-Test reports a problem with: Embedded Flash/SD-CARD. View details on Diagnostics page.

On Diagnostics page:

Embedded Flash/SD-CARDController firmware revision 2.10.00 Embedded media manager failed initialization

I'm not using the SD card. 

OS: Centos 7

Share this post


Link to post
Share on other sites
flipper

@scorpi2ok2 I have the same error message: Embedded Flash/SD-CARD   Controller firmware revision 2.10.00 NAND write failure: Media is in a WRITE-PROTECTED state 

I removed the microsd card, still the same error message.

 

Os Proxmox, with a LSI SAS card. No VM for the moment

Share this post


Link to post
Share on other sites
schoondoggy
9 hours ago, scorpi2ok2 said:

I just updated and I have errors now.

When I try to login on ILO I have this error:

iLO Self-Test reports a problem with: Embedded Flash/SD-CARD. View details on Diagnostics page.

On Diagnostics page:

Embedded Flash/SD-CARDController firmware revision 2.10.00 Embedded media manager failed initialization

I'm not using the SD card. 

OS: Centos 7

 

5 hours ago, flipper said:

@scorpi2ok2 I have the same error message: Embedded Flash/SD-CARD   Controller firmware revision 2.10.00 NAND write failure: Media is in a WRITE-PROTECTED state  

I removed the microsd card, still the same error message.

 

Os Proxmox, with a LSI SAS card. No VM for the moment

I have not had this issue, but I believe you need to format NAND from iLo:

https://support.hpe.com/hpsc/doc/public/display?docId=c04996097&hprpt_id=HPGL_ALERTS_1913281&jumpid=em_alerts_us-us_Jul16_xbu_all_all_757293_1913281_EnterpriseSolutionsServers_critical__/

Share this post


Link to post
Share on other sites
pumek
Posted (edited)
On 5/17/2019 at 12:12 AM, skandal said:

Nop, it wasn't release yet. But now it is :) 

Go to http://www.hpe.com/support/ilo4 to download it. It has an embedded HTML5 console instead of the .NET one.

 

 

CPU temp readings are corrected?

it was 40*C ilo 2.62 and now its showing around 60*C on my 1260L

 

 

and remote console html5 is working on chrome :)

Edited by pumek

Share this post


Link to post
Share on other sites
flipper

I tried to install a windows server but it fails as it asks for a driver, I guess for the LSI SAS9211-4i  but all the drivers I try don't work. Do I need a driver for any embeded card in th microserver ? I want to install the windows just to do the Ilo update and try to get rid of the ilo error.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • npapanik
      By npapanik
      FYI, I have just installed Windows Server 2019 Standard (Desktop Experience) using the latest (WS2016) HP AMD chipset & VGA driver. Everything is recognised in Device Manager and stable.
    • TonyTheTechie
      By TonyTheTechie
      I need to update the firmware on a HP Proliant Microserver Remote Access Card installed in my N40L.
       
      Can someone please explain what I need to do to create a boot device that will update the firmware on the Remote Access Card?
       
      Thanks
       
      Tony Self
    • pksparks
      By pksparks
      Good evening,
       
      after checking my ILo4, version2.61 on my Gen8 hp microservet, i saw an exclamation mark at cpld-pal0. It is now version 0x06.
      i have read that there is an version 0x32.
       
      anybody who has this version, and can provide me with a download link?
       
      Attached my firmware configuration. Any suggestions for any updating? Think most is up to date?
       
      rgds
      patrick
      Sorry can’t upload photo, error 200.
    • Richardracer
      By Richardracer
      Good afternoon,
       
      Newbie here, so please be gentle with me!
       
      I have an 18 month old Gen8 server bought new but now out of warranty, so limited access to HPE updates.  My Gen8 has 8Gb memory, Recently added Xeon 1220v2, standard disk controller (122i ) and 4 off 3.5” drives giving 6Tb of storage under storage spaces.  OS on SATA HDD  sitting in ODD space as recommended on here.  I was running Win10 Pro, but after upgrading processor and trying to update drivers with Intelligent Provisioning, I fell foul of the expired warranty.  I also lost my printer driver for HP laser jet and my sound drivers (usb connected sound card).
       
      To cut a long and painful journey a bit shorter, I am re-installing Win10 Pro from DVD, with licence key under IP.  My question as someone without warranty, but with a copy of the SPP download (ISO?), how do I install the various drivers needed from the SPP and do I need to update the firmware for the Xeon processor, if so how?  I read on here that the original 2014 J06 firmware does not have a thermal solution for Xeon processor and ILO shows high temps for some components.
       
      I am reasonable knowledgeable in Windows of old and have Rufus to create bootable usb sticks, but unsure how to get from SPP ISO image as downloaded (871795_001_spp-2017.04.0-SPP2017040.2017_0420.14).
       
      Any help from experienced gurus much appreciated!
       
      regards
       
      Richardracer.


×
×
  • Create New...