Jump to content
RESET Forums (homeservershow.com)
cskenney

ProLiant MicroServer Gen8 Links

Recommended Posts

Pancakes

Yeah on the back, I don't know about everyone else but I think that's enough for me :P  I don't really even use USB 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
ikon

I'm using it more & more. At the moment I have 3 in constant use: Server Backup enclosure, NearLine enclosure, OffSite enclosure. If I want to connect any other USB3 devices, I have 1 free port left.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pancakes

You could always get a hub, as long as you don't stick too many on then it shouldn't affect the performance too much 

Share this post


Link to post
Share on other sites
ikon

The 3 backups run pretty much at the same time.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pancakes

Are they just single drives? or RAID enclosures? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
ikon

2 JBOD enclosures, each with 4 drives, and a single drive for the Server Backup.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pancakes

Are they maxing out the USB 3.0?

Share this post


Link to post
Share on other sites
ikon

I haven't actually checked. What I can say is they are definitely going faster than USB2. I haven't really noticed any appreciable difference from when I had them connected via eSATA.

 

I doubt they're going a 5Gbps. After all, hardly any of these technologies operate at their max rated speeds in the real world. Still, they're doing OK for me.

Share this post


Link to post
Share on other sites
schoondoggy

The support page for the MS G8 is looking good;

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Home.jsp?prodTypeId=15351&prodSeriesId=5379860

 

On the manuals page I was having issues reading the 'User Guide' and the 'Maintenance and Service Guide', downloading them straight to my drive and opening them manually seemed to fix the issue;

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/DocumentIndex.jsp?contentType=SupportManual&lang=en&cc=us&docIndexId=64180&taskId=101&prodTypeId=15351&prodSeriesId=5379860

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • Richardracer
      By Richardracer
      Good afternoon,
       
      Newbie here, so please be gentle with me!
       
      I have an 18 month old Gen8 server bought new but now out of warranty, so limited access to HPE updates.  My Gen8 has 8Gb memory, Recently added Xeon 1220v2, standard disk controller (122i ) and 4 off 3.5” drives giving 6Tb of storage under storage spaces.  OS on SATA HDD  sitting in ODD space as recommended on here.  I was running Win10 Pro, but after upgrading processor and trying to update drivers with Intelligent Provisioning, I fell foul of the expired warranty.  I also lost my printer driver for HP laser jet and my sound drivers (usb connected sound card).
       
      To cut a long and painful journey a bit shorter, I am re-installing Win10 Pro from DVD, with licence key under IP.  My question as someone without warranty, but with a copy of the SPP download (ISO?), how do I install the various drivers needed from the SPP and do I need to update the firmware for the Xeon processor, if so how?  I read on here that the original 2014 J06 firmware does not have a thermal solution for Xeon processor and ILO shows high temps for some components.
       
      I am reasonable knowledgeable in Windows of old and have Rufus to create bootable usb sticks, but unsure how to get from SPP ISO image as downloaded (871795_001_spp-2017.04.0-SPP2017040.2017_0420.14).
       
      Any help from experienced gurus much appreciated!
       
      regards
       
      Richardracer.
    • Joe_Miner
      By Joe_Miner
      I installed a BU50N Blu-ray 4K drive in my HPE ProLiant Gen8 MicroServer.  Worked out well, I'm using PowerDVD13 -- I had to restart the "Machine" several times before it saw the ODD but "Machine" finally figured it out.
       
       
       
       
       
       








    • iwilltry
      By iwilltry
      Hi there,
      I hope this topic fits here just right.
      So a few days ago, I moved my Microserver Gen8 to a friend's place and resetted it.
      When we set it up with new disks, the raid-creation in OpenMediaVault (Debian 9.6) failed.
      `smartctl` tests passed just fine though and vendor-tools also didn't report any drive errors.
      What happened?
      - I start the Raid creation via `mdadm` and after a while (random blocks and times), it fails and the second disk seems to fail (e.g. sda and sdb are creating a raid, then sdb gets "kicked out" and reread as e.g. sdd, sometimes even with only a few GB of space instead of 3TB).
      I tried attaching the second disk on ata2 and ata3, but it keeps failing. The one on ata1 works just fine though.
      I tried different disks and vendors, but get the same results.
      There are some errors in `dmesg`, but I don't know what they mean. I pasted them here: https://pastebin.com/raw/XASQJ6cy
      What I did here: I stopped the raid to re-create it, but then didn't do anything for a while and the error still came up.

      Can someone help me with this? (As a wild guess, I'd say that somethings wrong with the SATA connections at least on ata2 and ata3).

      Thanks in advance
    • Joe_Miner
      By Joe_Miner
      Well, I finally did it and got a 4K monitor and have attached it to my MicroServer.
       
      Here is my list of devices that I worked with:
       
      4K LG Monitor
      ·         LG32UD59-B 32” 4K UHD LED Monitor, 3840x2160, HDCP 2.2, HDMI, DisplayPort, AMD FreeSync, On-Screen Control
      HPE ProLiant MicroServer Gen10 X3421
      ·         8GB RAM  - Stock
      ·         Windows 10 Pro x64
      ·         OS Drive: SATA Port 1 – Samsung 840 Pro 256GB loaded in Icy Dock’s EZConvert in Drive Bay 1
      ·         4K LG Monitor attached with DP cable – NOTE: 4K LG Monitor was also attached with HDMI cable via: “Active DisplayPort to HDMI 4K Adapter, Benfei DP to HDMI Ultra HD Converter”   -- both attachments seemed to work well.
      ·         SYBA SD-CM-UAUD USB 2.0 External Stereo Audio Adapter
      ·         External speakers with subwoofer
      ·         Logitech K120 Keyboard with mouse
      ·         Pioneer slim external USB 3.0 Blu-Ray BDR-XD05S
      ·         CyberLink PowerDVD 18 Ultra
       
      The monitor seems to work well in 4K mode with both the DP cable connected directly to the MS as well as the HDMI cable using a DP to HDMI converter that I used last year when working on the Beta unit.  So far so good.  
       
      Here's a video of my experience
       
       








×