Jump to content
RESET Forums (homeservershow.com)
MAD4TECH

Can't gain access to remote web access

Recommended Posts

MAD4TECH

Perhaps you should re-enable UPnP and do the tests on WHS to ensure there are no errors with it, then I will try again.

 

 

 

Did you? Interesting. I've only ever gotten the popup I described. I don't normally use RWA so I forget what the login page looks like. Is it similar to V1; you know, the one with the picture of the family on a picnic?

 

yes i have enable UPnP agane :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
ikon

My guess is the IP address changed.

 

Why would you say that? commandcenter.homeserver.com still resolves.

Share this post


Link to post
Share on other sites
MAD4TECH

No, this one had a pic of two people, one the girlfriend I presume. I know it is Port 443, because that is the only port I can use form work, over a secure network to get to my server.

 

He needs to verify port forwarding against the current IP address of the server.

 

yes thats the one! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
ikon

yes i have enable UPnP agane :)

 

Did you test it on the WHS Remote Web Access configuration page? I'm still getting the same login popup I've been getting all along.

Share this post


Link to post
Share on other sites
MAD4TECH

thank you for all you in put guys i am grateful for all your help :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
ikon

thank you for all you in put guys i am grateful for all your help :)

 

You're very welcome. I suspect we're very close to getting it working. It's most likely one small item that needs a tweak.

Share this post


Link to post
Share on other sites
MAD4TECH

Did you test it on the WHS Remote Web Access configuration page? I'm still getting the same login popup I've been getting all along.

 

I hope this helps

 

i tryed clicking on the doman link in the remote web setings as in screen shot i did this on my server and said it to slow to open the page lol

 

 

web.jpg

 

and i allso tryed to accessing useing my laptop useing the lunchpad and shows that it cant find the page??

 

 

Untitled.jpg

 

 

You're very welcome. I suspect we're very close to getting it working. It's most likely one small item that needs a tweak.

 

thanks :)

Edited by MAD4TECH

Share this post


Link to post
Share on other sites
ikon

Yes, it does help. I see a major problem right off.

 

Notice the Router IP address: 82.26.94.188. That's not even close to the one that commandcenter.homeserver.com resolves to: 173.160.132.81.

 

It appears jmwills is right: you ISP changed your internet IP address. It could simply be that the DNS servers on the internet have not caught up yet.

 

So, I tried connecting to https://82.26.94.188 and, guess what, SUCCESS!!! I got a login screen with a very closeup picture of a man and woman's face. The woman has a lot of red-eye. I am now logged in and a screen with a box of links on the left and Media Library on the right.

Share this post


Link to post
Share on other sites
MAD4TECH

Yes, it does help. I see a major problem right off.

 

Notice the Router IP address: 82.26.94.188. That's not even close to the one that commandcenter.homeserver.com resolves to: 173.160.132.81.

 

It appears jmwills is right: you ISP changed your internet IP address. It could simply be that the DNS servers on the internet have not caught up yet.

 

So, I tried connecting to https://82.26.94.188 and, guess what, SUCCESS!!! I got a login screen with a very closeup picture of a man and woman's face. The woman has a lot of red-eye. I am now logged in and a screen with a box of links on the left and Media Library on the right.

Thanks ikon so what dose this mean? i just tryed https://82.26.94.188 in my address bar and shows Unable to connect Firefox can't establish a connection to the server at 82.26.94.188. how do i get my domain name working you guys a so intelligent compaired to me lol i can build a PC but when it comes to networks and routes etc i know sweet F/A lol thanks :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
ikon

Thanks ikon so what dose this mean? i just tryed https://82.26.94.188 in my address bar and shows Unable to connect Firefox can't establish a connection to the server at 82.26.94.188. how do i get my domain name working you guys a so intelligent compaired to me lol i can build a PC but when it comes to networks and routes etc i know sweet F/A lol thanks :)

 

 

You can't use that address from inside your LAN. You have to use the server's LAN IP, probably a 192 address, such as https://192.168.0.101.

 

Try getting your g/f to try https://82.26.94.188. it should work for her.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...