PINKTULIP

Cannot find server WHS 2011 with connector

15 posts in this topic

I have just rebuilt my desktop PC, with a new SSD, and wanted to do a fresh build rather than a restore from a backup.

 

The PC is all fine and dandy, but I cannot get the connector software to find my home server.

 

I have a win7 ultimate PC

Netbios is in place on both server and PC

I can see the server on my network,

I can browse to the Shares on my home server

I can RDP into my homeserver

I can ping its IP address from my PC

I can ping my PC from my homeserver (whilst RDP'd in)

 

I have tried running the connector software from the server and directly from the PC by copying the files locally

 

IN addition if i go to servername/connect i get a 'cannot connect' error

 

My broadband router is the DHCP server and all devices are set to get an IP address from the DHCP server.

 

I cannot think of anything else to try.

 

Any help would be much appreciated.

Edited by PINKTULIP

Share this post


Link to post
Share on other sites

Temporarily disable any anti-virus running to see if this helps along with checking your firewall rules. There are two ways to find the server, either by hostname or IP, does neither work? You might be able to trick the client by first ampping a network drive to the server and then trying to install the connector.

 

Just some random things to try.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have disabled Av and Windows firewall and Router Firewall - no help

 

I have mapped NW drives - no help

 

I have not tried to connect via IP address though, how do you do this?

 

Rgds

Share this post


Link to post
Share on other sites

The connector software will ask for either a hostname or IP address.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The connector only allows me to enter a name, not an ip

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have just rebuilt my desktop PC, with a new SSD, and wanted to do a fresh build rather than a restore from a backup.

 

The PC is all fine and dandy, but I cannot get the connector software to find my home server.

 

I have a win7 ultimate PC

Netbios is in place on both server and PC

I can see the server on my network,

I can browse to the Shares on my home server

I can RDP into my homeserver

I can ping its IP address from my PC

I can ping my PC from my homeserver (whilst RDP'd in)

 

I have tried running the connector software from the server and directly from the PC by copying the files locally

 

IN addition if i go to servername/connect i get a 'cannot connect' error

 

My broadband router is the DHCP server and all devices are set to get an IP address from the DHCP server.

 

I cannot think of anything else to try.

 

Any help would be much appreciated.

 

use this it works every time

 

Windows Server Solutions Find My Server Wizard

 

http://www.microsoft...s.aspx?id=23621

 

Link

Share this post


Link to post
Share on other sites

Since this is a new install, is the machine "fully" patched?

Share this post


Link to post
Share on other sites

and if my link above doesnt work , go into router look for server ip and use ikons suggestion :)

 

LOL :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now