Jump to content
RESET Forums (homeservershow.com)
Joe_Miner

Drive Performance on N40L MicroServer

Recommended Posts

Joe_Miner

Now you have me looking at these drives....not a bad price for 500 gig 10k RPM

http://www.goharddrive.com/White-Label-VelociRaptor-500GB-10K-RPM-32MB-Cache-p/g01-0686.htm

 

To clarify, these would be for my VM's replacing the current WD Black 1TB......and yea, I run that many VM's at one time.

 

If you order from goharddrivebe sure to check performance check them ASAP -- you have ~ 15 days from when you recieve them to get an automatic RMA and send em back for replacement -- they are nice folks to work with but you do need to check what you got 

 

SchoonDoggy has been a very bad influence on us all.....................  Look over at what performance Jim is getting with drives SchoonDoggy has pointed him to....................

Share this post


Link to post
Share on other sites
jmwills

I've ordered from them in the past and never (knock on word) had an issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Joe_Miner

-snip-

Three SW Mirrored (RAID 0) in Disk Manager of the OS gives you:

gallery_1229_27_46895.jpg

 

Dang JM; them's SSD speeds :)

 

 

@ikon -- I thought you'd like to see this -- it was surprising to me that when I placed the same 3 VR's in my Z77X-UD5H attached to 3 of the onboard Intel SATA II Ports #2, 3, & 4 -- all in RAID0 set up in Software via Disk Management in Server 2012 -- I got substantially better READ & WRITE Transfer Performance:

gallery_1229_26_42302.jpg

 

This is very nice!  It's telling me that for one thing I can use the MicroServer for testing but expect better performance moving the configuration up a notch to the Z77!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
ikon

Nice JM, very nice.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Joe_Miner

@ikon -- I thought you'd like to see this -- it was surprising to me that when I placed the same 3 VR's in my Z77X-UD5H attached to 3 of the onboard Intel SATA II Ports #2, 3, & 4 -- all in RAID0 set up in Software via Disk Management in Server 2012 -- I got substantially better READ & WRITE Transfer Performance:

gallery_1229_26_42302.jpg

 

This is very nice!  It's telling me that for one thing I can use the MicroServer for testing but expect better performance moving the configuration up a notch to the Z77!!

 

Can't believe I forgot to post this last month -- This makes for a very nice VM drive in my Z77X-UD5H --

 

4 VelociRaptors 6th Gen in software RAID0

 

gallery_1229_26_32662.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • Sokoban
      By Sokoban
      Hi 
      My HP Proliant Microserver Gen 8 won't install HP Tools when I have running HP Smart Update Manager. 
      even when I have trying to install via Intelligent Provising, Windows Server 2019.
       
      Se image below 🙂 That's I missing.. ;-(
       

    • Karazzi
      By Karazzi
      Hi everyone.
       
      New to this forum.
      I have a gen8 microserver running at home, where I have installed an SSD in the ODD sata slot. On the SSD I have installed Ubuntu Server 18.04.
      I have then created a logical volume witht the raid controller and can then boot to the SSD. So far so good.
      My problem emerges when I reboot the system. The logical volume disapears and it gives the error: "boot logical drive is configured but is missing or offline".
      I then have to go into the utility and reconfigure the logical volume. Kind of annoying, when trying to run a headless setup.
       
    • Mark Belanger
      By Mark Belanger
      Greetings,
       
      I'm new to the HPMSG8 world and so far I'm loving it. I have a stock Xeon with 16G of aftermarket memory with iLO patched to 2.70. Next up is adding a RAID card, so I can put my boot SSD on the onboard RAID. I picked up a LSI SAS9211-8i on Amazon, but am struggling to flash it to IT mode on the MicroServer. Is this even possible? Unfortunately, the only other system I have with PCI slots is 32-bit.
       
      Any pointers would be greatly appreciated.
       
       
      -MB
    • npapanik
      By npapanik
      FYI, I have just installed Windows Server 2019 Standard (Desktop Experience) using the latest (WS2016) HP AMD chipset & VGA driver. Everything is recognised in Device Manager and stable.
    • TonyTheTechie
      By TonyTheTechie
      I need to update the firmware on a HP Proliant Microserver Remote Access Card installed in my N40L.
       
      Can someone please explain what I need to do to create a boot device that will update the firmware on the Remote Access Card?
       
      Thanks
       
      Tony Self


×
×
  • Create New...