Jump to content
RESET Forums (homeservershow.com)

P222 - Unable to Pass Storage to VM


ausdroid
 Share

Recommended Posts

Hi All,

 

Is it possible for the P222 Raid Card to pass through storage on the Mircroserver Gen8 esxi 7.0u build? 

I cannot get my VM to see a datastore I have created after rebuilding my Gen8 from Windows to ESXI 7.0u

 

Hope my query makes sense.

 

Thanks

 

Ausdroid

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Similar Content

    • koppa
      By koppa
      Hello,
       
      I have recently purchased a Gen 8 Microserver with plans to install OMV.
       
      I did a bit of reading prior (and having also got a N54L) picked up a P222 Smart Array Raid card so I could also use RAID 5 on my 4 x 8Tb WD Red Plus drives.
       
      I also had lying around an old 2.5" 160Gb WD Blue drive which I was going to use for the OS.
       
      All the extra parts and cables have been installed (power from FDD to SATA for the HDD) and everything appeared ok.
       
      I have configured the 160Gb drive as Raid 0 in SSA on the B120i internal controller.  However when I attempt to install OMV, it comes up with an error message when installing the files onto this drive.
       
      Is it possible to install an OS onto the ODD drive and boot from it.  I have read elsewhere that I may need to use either a USB or microSD card as the boot device.
       
      Does this drive need to be a SSD?
      Since I have plugged the SAS cable into the P222 card, I was able to configure the drives in RAID 5, however, I am now getting a error under iLO saying System Health Degraded.
       
      Upon further investigation, it appears to be from the P222 card, getting Error 1797 - Slot 1 Drive Array - Write-Back Cache Backup Previously failed, caching is disabled at startup.
       
      When I open the SSA application, there is a Warning - 823 - The cache for Smart Array P222 in Slot 1 has been disabled because the backup operation failed.
       
      I am unsure what could be causing this as the card has the cache and battery (both being detected).  I have tried removing the cache and reinstalling it but didn't make a difference.
       
      Is this a hardware issue?  I only just purchased the card so will contact the seller to advise of a faulty card.
       
      Any help on either of these would be greatly appreciated.
       
      Thanks
    • pksparks
      By pksparks
      Hi,
      it is a stormy weekend here, lots of rain, so i want to change some configurations in my gen8 with P212 smart array card
      my configuration:
       
      booting from odd bay 240 gb ssd 
      in gen 8 bays 1 and 2  raid 2x 3 tb
      bay 3 and 4 stand alone drives for server backup and client backups. All connected to b210
       
      an external box for 4 drives, all raid 0 connected to p212 external port.
       
      my changes include the following:
       
      replace P212 by P222.
      take connector from b210 and connect it to internal port P222
      connect external connector to P222
      connect ssd to b210 port 1 for higher speed.
       
       
      questions i am asking myself:
      a) will all arrays be recognized directly when connect to P222
      b) will set boot from ssd, guess i have to look in setup for boot disk
      c) can i add a second ssd, same size, and make it an raid 1 configuration, so port 1 and 2 from b210 are 1 boot disk?
       
      rgds
      Patrick
      Sorry, When writing b210, i meant b120i
    • arefiev.dm
      By arefiev.dm
      Hello! I put P222 on my Gen8 server, but I can not use RAID6. Can someone share the key?
    • Bungow
      By Bungow
      Hello
       
      I have a Micreoserver gen8 with a new P222 and 4 X 4TB WD red drives forming a raid6 array. The problem is i can hear a loud noise comming from HDD like a intense reading disk operation, but when disks suposly are idle. This happen periodicaly like each 15 minutos or so. I think this can be a checking disk operation from p222 raid card but is anoying and I'm not sure. Can you provide any hint to this?
       
      Thank You
    • hornslee
      By hornslee
      Hello everyone and I am new to this forum.
       
      I have my Gen8 and P222 running for over a year without any problem. I setup my P222 with 3T x 4 WD RED in Raid 5 mode. Recently, I noticed there is an error message for my P222 card. Please check the photos attached.
       
      At first I didn't pay too much attention since it was not critical information. Now it has been more than a month, is there anything I can do to fix it? The disk performance has been decreased noticeably. 
       
      Thanks in advance for any help
       



×
×
  • Create New...