Jump to content
RESET Forums (homeservershow.com)
Sign in to follow this  
Al_Borges

Dropbox stopping "free" plan - there is no such thing as free lunch

Recommended Posts

Al_Borges

Dropbox is deprecating  the "free" tier of their storage plans

 

got an email from them this evening  that "I cannot link any new devices" and the only alternative is to upgrade to a $10/month plan

 

This is from their forums

 

"Dropbox device limit

Dropbox Limits Its Free Accounts To Maximum Of Three Devices. Previously, there was no such limit implemented. According to the Dropbox website, as of March, users of its free Basic tier can add their account to a maximum of three devices. However, if they already had the device linked to more than three devices, then they will continue to function.

"

I don't know how hard and fast this is  -   I tried installing a dropbox instance on my cell phone and couldn't this evening -    I think my main PC

 

is on the list -   I couldn't find a listing of existing "connected devices"  on my dropbox account.

 

I don't even know what my other two devices are -   probably long gone  my old windows cell phone for example.

 

 

Just as Well -    Dropbox was my main cloud storage about what 10 years ago but with the improvements to OneDrive/Gdrive, and my eventual use of Office 365 storage became kinda moot.   will probably just cancel my account, which is probably what they wanted anyway

 

what is the old saying  "If you aren't paying for the product, you are the product"    

 

also   "once bitten twice shy"     Cloud Storage is not a  true  backup  

 

due to Crashplan's demise,    this winter I backed up all my irreplaceable data  ( family photos, documents)  on   M-Disk archival Blu ray disks.  

 

I have a copy in my firesafe and at my Brother's house  in another state.   

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Trig0r

Seen this one coming a while back when they started restricting number of devices, we use it at work so we'll no doubt start payig for it, or I'll adjust out Sharepoint/OneDrive to allow external users..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • Dave
      By Dave
      Synology C2 Backup Now Available to US Customers
       
      This is a data backup service that Synology released to EU customers last year.  I remember trying to get it to install and it wouldn't take my CC# because of location.  Fair enough, will it now and how much will it cost?
       
       

       
      Seriously, how much is it?  Ask Google and on March 25th, 2018 it's $14.12.  That's still not a bad price for 100Gb of backup with versioning. Also not bad to consider this as a secondary cloud backup.  (See below for pricing)
       
      One thing to keep in mine this is a service that falls under Hyper Backup and not Cloud Sync.  The two are very different.  This will be a true back with versioning and not a simple synchronization of a folder in a cloud service like dropbox.  Many a mistake have been made with sync pairs and cloud services!  That won't happen with backup and versions.
       
      Enable it and Back Up
       
      In your Synology DSM go to Hyper Backup. Install if you are not using it.  You would also use this app to backup to USB, Amazon S3, Microsoft Azure, etc.
      Select Synology C2 Cloud Backup.

       
      That should launch a login portal.  If you have used Synology services before and have a login you can use those credentials or create credentials right here.
       
      Start your free trial for 30 days but prices are still in POUNDS!  That's a pound symbol right?  If it was released to Europe why isn't it in Euros? I'm so confused.    (it is Euro Dave!  I had a brain fart on the Euro symbol.  See response post below.  Embarrassingly laughing at myself on this!)
       
      It's here where it wouldn't let me proceed last time I tried due to it being a limited trial to EU customers only.  You have to put your CC# in to get the 30 day free trial.  It says i'm in the Europe Frankfort market but the purchase went through.  So, does this mean if the US sinks into the Ocean and all my data goes with it, my photos will be in Frankfort safe and sound?  Sweet!
       

       
      This is the last web screen I see as it has now taken me back to Hyper Backup.

       
      I'm going to choose a small amount to get started with.
       

       
       

       
      I'm also going to limit the bandwidth of the backup and set Client Side encryption.  The encryption password box will allow you to use the Admin account password so you don't forget what you put here unless your Admin password is less than 8 characters.
       
      Once you are finished it will ask you if you want to backup now. I said now just to keep the network clean while I'm working but it will backup tonight.  Look at the screen shot below.  See the little arrow by Synology C2?  That is the link to the web portal.  It would be nice to see Synology integrate this into DSM so there isn't a secondary screen needed.  It would also be nice to have some choice as to where your data is being sent and to be charged a proper amount.  I'm afraid my bank might also charge me a fee for the Pounds to USD conversion.  I'll update the post when I find out.
       

       
      Here are the web portal screens below.

       

       
      That's it.  It works!
       
       



    • jcollison
      By jcollison
      Wieger and I had talked about Storj a few months ago on Home Gadget Geeks, but at the time, the client was not quite ready.  Last night I thought it was time to try again.  Things have improved.
       
      Get info on Storj at https://storj.io/
       
      Its now easier to set up and connect.  Better instructions as well.  Like SIA, which we have been covering also, there is no $$$ in Blockchain storage yet.  But being home server guys, its an interesting thing to keep an eye on.  After just 24 hours, I am already storing 58GB of data.  Been on SIA for almost 2 months now and am only at 90GB.  So I have both running.  
       
      You can find info on SIA mining at https://siamining.com/  .  Info on the company and the storage is at https://sia.tech/
       
      Lots of info and lots of videos out there on both products.  I suggest you watch a few before you jump in.  Love to converse on your findings
    • Joe_Miner
      By Joe_Miner
      By: JohnStutsman
       
       
       

       
      Figure 1 – HPE ProLiant ML30 Gen9 on static mat ready for Windows 10 pro x64 install via iLO4
       
       
       

       
      Figure 2 – This shows my Samsung 840 Pro (This will be my OS drive) set up in a single drive RAID0 in the B140i using SSA
       
       
       
      After manually installing Windows Server 2016 easily on HPE’s ProLiant ML30 Gen9 I was anxious to see if an install of Window 10 Pro would be just as trouble free. It was!
       
      Besides having Hyper-V capabilities, Windows 10 Pro, is being looked on by many as the basis of a low cost Home Server as illustrated in “Building a Windows 10 Home Server – Anniversary Update Edition”. Check out HPE’s Operating System Support Matrices for insights on the many OS’s that the ML30 Gen9 supports. But, what will work goes beyond what’s officially supported by HPE in the “Matrices”. Windows 10 Pro is not listed in the Matrices but Windows Server 2016 is and Server 2016 shares much of the code with Windows 10 Pro as does Server 2012R2 shares with Windows 8.1 pro and Server 2012 shares with Windows 8. In order to manually load Windows 10 Pro I downloaded drivers for Server 2016. The simplest procedure, for me, is to use SPP to update all the ML30 Gen9 firmware first, then use the drivers for the B140i to load Windows 10 Pro, then after Windows 10 Pro is loaded and updated use HPSUM to load all the relevant drivers and software into Windows 10 Pro.
       
      Like Server 2016, Windows 10 Pro has its own generic drivers that will work with the ML30 Gen9’s NIC and Video so the B140i drivers is all that’s needed to get Windows 10 Pro onto the ML30 Gen9! HPSUM run (with Administrator Privileges) will load all of the missing HPE drivers I need in one step – including the NIC’s, Video, and SSA – just to name a few.
       
       
       
      Step-By-Step: Windows 10 Pro on HPE ProLiant ML30 Gen9
       
      I used iLO4 to remote into the ML30 Gen9 and began to install Windows 10 Pro x64 manually (i.e. without using IP) in the following general steps:
       
      Since I had just recently done steps 1-7 not long ago I skipped to 5 then did 7 through 16 below.
      Download Service Pack for ProLiant (SPP) from Hewlett Packard Enterprise Support Center – Drivers & Software – the current version is 2016.10.0 (24 Oct 2016) – check also threads about SPP at HSS Forum MS Gen8 Load the SPP ISO in “virtual drives” in remote desktop of iLO4 Boot the ML30 Gen9 – with no drives in the ML30 Gen9 in my case – and let SPP run automatically and update all firmware – See Figure 3 below. Shut down the ML30 Gen9 Next: I removed the Samsung 840 Pro 256GB that I had loaded Server 2016 on (giving me the flexibility to switch OS’s by switching SSD’s in the ML30 Gen9) and loaded another Samsung 840 Pro 256GB into drive 1 of the Icy Dock ToughArmor MB994SP-4SB-1 Go to the Hewlett Packard Enterprise Support Center – Drivers & Software – and download the file cp028631.exe that is the Dynamic Smart Array B140i Controller Driver for 64-bit Microsoft Windows Server 2012/2016 Editions (Since Windows 10 has the same core as Server 2016 I plan to use it for manual installation of Windows 10 64-bit Pro in the ML30 Gen9 – the HPE Drivers & Software site does not have Drivers & Software for non-server OS’s) – the current version is 62.12.0.64 (24 Oct 2016) Extract the files in cp028631.exe and load those into a file folder that I then attach/load in “virtual drives” of remote desktop of iLO4 (during Windows install this will be the folder I browse to so that Windows 10 can pull in the driver and see the Samsung 840 Pro ) Load the Windows 10 Pro x64 ISO in “virtual drives” of remote desktop of iLO4 Boot the ML30 Gen9 During boot go into IP (press F10) and select SSA (Smart Storage Administrator) In SSA I set up the Samsung 840 Pro as a single drive RAID0 to be used as my OS drive – See Figure 2 earlier. Exit SSA & IP and Restart the ML30 Gen9 Proceed with the normal Windows 10 Pro x64 install – During install Windows 10 will ask for location of drivers so it can see the drive(s) – in browse lead it to the location to the file folder of B140i driver(s) in the “virtual drives” C: -- if your OS drive had been previously formatted as MBR you will have to delete that so it can be formatted as GPT. See Video 1 below. After Windows 10 is installed and updated – reattach SPP ISO in remote desktop of iLO4 In the Windows desktop go to the SPP ISO in File Explorer and Execute the Batch file for HPSUM (i.e. execute: launch_hpsum.bat as Administrator) – I chose “Localhost Guided Update” – Automatic Mode After running HPSUM (and rebooting) the HPE software shown in Figure 4 below was installed. Enjoy!  
       

       
      Figure 3 – After running SPP’s ISO the firmware of the ML30 Gen9 is up to date.
       
       
       
       
      Video 1 – Browsing to select the file folder with B14i S2016 drivers during install of Windows 10 Pro on HPE ProLiant ML30 Gen9
       
       
       

       
      Figure 4 – Software installed by HPSUM in Windows Server 2016
       
       
       

       
      Figure 5 – Temperatures in the ML30 Gen9 via iLO4. BIOS is set on optimal cooling and my single System Fan is running at 6% and the two 40mm fans on the MB994SP-4SB-1 are turned on.
       
       
       

       
      Figure 6 – System information showing Windows 10 Pro as the OS
       
       
       

       
      Figure 7 – Basic information showing Windows Server loaded onto my HPE ProLiant ML30 Gen9 running from a single SSD RAID0 in bay 1 of the Icy Dock ToughArmor MB994SP-4SB-1
       
       
       
      All in all Windows 10 Pro was easy to load onto the HPE ProLiant ML30 Gen9 providing a relatively cheaper platform (compared to Windows Server 2016) for a home lab for setting up and testing applications in Hyper-V for instance.
       
      In the As-Built that follows I list how this ML10v2 is loaded. Be sure to check out more on this at ML10 and ML10v2 Forum and Windows 10 Pro on HPE ProLiant ML30 Gen9 Forum Thread.
       
       
       
      As-Built (I named my Computer: Serenity)
      HPE ProLiant ML30 Gen9 (Product No. 830893) Xeon E3-1240v5 (SkyLake LGA 1151) 8GB ECC RAM (Expandable to 64GB) OS: Windows 10 Pro B140i Dynamic Smart Array: Ports 1-4: (4*3.5” Drive Tray Caddies for Main Drive-Cage Assembly Bays 1-4) B140i Dynamic Smart Array: Ports 5-6: Icy Dock MB994SP-4SB-1 in Top 5.25” half-height Bay; with/ 2*18” SATA III (6 Gb/s) cables attached to Bays 1 & 2 (Bays 3 & 4 are available for future); Molex to Molex & Fan Y-Connector Cable; Samsung 840 Pro 256GB in Bay 1;  
       
      Please join us in the HomeServerShow Forums to discuss this and tell us what you are building at home.
       
       
       
      References:
       
      Check HSS Forum Post: Other HSS ML30 Blog Postings: http://homeservershow.com/tag/ML30
       
       HSS HP ProLiant ML30 Forum postings (In HSS Forum ML10 & ML10v2): http://homeservershow.com/forums/index.php?/forum/98-ml10-and-ml10v2/
       
      HP MicroServer Gen8 – Service Pack for ProLiant – 24th Oct 2016 http://homeservershow.com/forums/index.php?/topic/12034-hp-microserver-gen8-service-pack-for-proliant-24th-oct-2016/
       
       iLO Advanced License Keys http://homeservershow.com/forums/index.php?/topic/9511-ilo-advanced-license-keys-1850-2400/
       
       Icy Dock “ToughArmor” MB994SP-4SB-1 http://www.icydock.com/goods.php?id=142
       
      Scsi4me.com 3.5” Drive Tray Caddy 4 HP ProLiant ML350e ML310e SL250s Gen8 Gen9 G9 651314-001 http://www.ebay.com/itm/231001449171
       
       HPE ProLiant ML30 Gen9 Server QuickSpecs http://h20195.www2.hp.com/v2/GetDocument.aspx?docname=c04834998&doctype=quickspecs&doclang=EN_US&searchquery=&cc=us&lc=en
       
      HPE ProLiant ML30 Gen9 Server “Maintenance and Service Guide”; Part Number: 825545-002; November 2016; Edition: 2 => http://h20565.www2.hpe.com/hpsc/doc/public/display?sp4ts.oid=1008556812&docLocale=en_US&docId=emr_na-c04905980 Or go to => http://h20565.www2.hpe.com/portal/site/hpsc/public/psi/home/?sp4ts.oid=1008556812&ac.admitted=1489520211680.125225703.1851288163#manuals
       
       Check out my HPE ML30 Gen9 Play-List:
    • matthewharmon102
      By matthewharmon102
      So after over a year, I have finally purchased the parts I need to expand my storage. I am having issues getting it set up and working.
      I have 2 gen8 MicroServers. Server 1 runs Xpenology, with 4x WD Red drives in the internal drive bays connected to the on board B120i, and 1x Crucial 960GB SSD Cache drive connected to the ODD port. The system boots from a USB stick. Server 2 runs Windows 10 and Plex from a 120GB SSD connected to the ODD port. It also has 2x 2TB drives connected to the B120i
       
      What I have done is installed an HP 212 card in Server 1, and connected the internal drive bay of server 2 to the P212 in server 1. Server 1 recognises the P212 and can se the 2x 2TB drives.
       
      The problem occurs once Xpenology boots. It doesn't see any additional drives, just the 4 drives connected to the B120i. When I first set up the server, I did no configuration on the B120i, so I assume this is running in ACHI mode, and no raid is enabled. I don't know if I need to set this up on the P212, but I haven't found an option for this.
       
      I don't yet know what firmware the P212 is running, but I will be running the SPP updated tonight to see if a firmware update sorts it out, but just wondered if anyone else had any ideas
    • cupcake
      By cupcake
      Morning guys,
       
      I got my previous question resolved once I got the floppy to sata cable, and used my 2.5" drive to load windows 10 on to. All now working great and been flying for a few weeks now.
      I've just upgraded my storage though and have a question.
      I've got 4 x WD Green 2TB drives installed.
      I've gone through the B120i setup and set up a new logical drive using all 4 physical drives in a RAID 1+0 setup, which should leave me with around 4TB of usable storage.
      That's all gone fine.
      When I've gone into Windows, the drives obviously aren't ready for use there, so I've gone into Disk Management to format the drives to make them usable, however I'm seeing them as 2 seperate blocks of storage, rather than one block of unalloacted space.
      Is this normal?
      If I just format both blocks, can I then merge them into one?
       



×
×
  • Create New...