Jump to content
RESET Forums (homeservershow.com)
Sign in to follow this  
npapanik

Windows Server 2019 Microserver G10

Recommended Posts

npapanik

FYI, I have just installed Windows Server 2019 Standard (Desktop Experience) using the latest (WS2016) HP AMD chipset & VGA driver. Everything is recognised in Device Manager and stable.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • E3000
      By E3000
      Hey guys,
       
      Has anyone around here been successful in setting up Proxmox on a Gen8 using a HBA for storage?
    • hfournier
      By hfournier
      I'm putting together a build for a non-profit client and I want to make sure they're getting the best bang for their bucks.
       
      Current server:
      HP MicroServer N40L 8 GB WS2012E Plextor PX-256M5Pro SSD - OS drive SAMSUNG HD103SI 1TB (x2) - Data drives (Storage Spaces) WDC WD20EZRX 2TB (x2) - Data drives (Storage Spaces)  
      On the new server, I'd like to setup the OS on SSDs (RAID 1) for speed and redundancy. Trying to squeeze extra SSDs on the Gen 10 Plus lead me to using the PCIe card. I guess on the Gen 10 there's enough room and SATA connections to put a couple of SSDs in the Optical bay instead. And, I'm leaving 1 drive bay empty to add another 2 TB should they need it, which is not likely.
       
      New Server Option 1 ($2084 CDN):
      HP MicroServer Gen 10 X3418 (P07203-001) 8 GB 8 GB Module - DDR4 2400MHz (Kingston KTH-PL424E/8G) WS2016E StarTech.com Dual M.2 PCIe SSD Adapter Card - x8 / x16 Dual NVMe or AHCI M.2 SSD to PCI Express 3.0 - RAID & JBOD (PEX8M2E2) Samsung 970 EVO 500GB NVMe M.2 Internal SSD (MZ-V7E500BW) (x2) - OS Drives (RAID 1) WD Gold 2TB (x3) - Data drives (Storage Spaces, or can I RAID 5 them?)  
      New Server Option 2 ($2362):
      HP MicroServer Gen 10 Plus (P16006-001) 16 GB WS2016E StarTech.com Dual M.2 PCIe SSD Adapter Card - x8 / x16 Dual NVMe or AHCI M.2 SSD to PCI Express 3.0 - RAID & JBOD (PEX8M2E2) Samsung 970 EVO 500GB NVMe M.2 Internal SSD (MZ-V7E500BW) (x2) - OS Drives (RAID 1) WD Gold 2TB (x3) - Data drives (Storage Spaces, or can I RAID 5 them?)  
      So two questions for all of you:
      If anything, what would you change and why? For the extra $278 (13% more), is the Gen 10 Plus worth it?  
      Thanks.
       
    • E3000
      By E3000
      Hey guys,
       
      As of June 2020, what are the latest versions of firmware for HP Microserver Gen8 to be installed on the system itself? Also do any other components have updatable firmware/os-independent software?
       
      So far my list is as follows:
      BIOS - J06 (04/04/2019) iLO 4 - v2.73 (11/02/2020) Intelligent Provisioning - v1.71 (20/02/2019)  
      and I guess the following could also be added (although both out of date):
      Smart Update Manager (HP SUM) - v8.1.0 (21/12/2017) Service Pack for ProLiant (06/11/2017)  
      Date formated as DD/MM/YYYY.
       
      I believe all the B120i Smart Storage stuff is part of Intelligent Provisioning.
    • E3000
      By E3000
      Is it possible to install any PCIe SATA card and boot from an attached SSD instead of internal MicroSD/USB/ODD?
       
      Are there any special requirements needed to boot from an SSD connected to a cheap PCIe SATA III card?
       
      Are there any limitations?
    • E3000
      By E3000
      Looking for a quick answer here from someone in the know...
       
      I upgraded some of the internals of my Gen8 server and at the same time I did a BIOS reset as I had forgotten the password that I had set years ago. When booting back up the upgraded hardware was detected and fine but I received Error 1784 - Drive Array - Logical Drive Failure. I believe this is due to a setting change in the BIOS and not anything hardware related. I have gone into IP/SSA and see the array needs to be rebuilt. I had all drives configured as single RAID0. It says all data will be lost if I reconfigure this but I remember reading somewhere on here that the data will be fine if I reconfigure as RAID0.
       
      I do have a backup of course, but it’s not a high availability mirror and will take some time to get back the way I had it, so just want to know if it’s safe to reconfigure the RAID0 without erasing the drives. I have tried pulling the drives out and connecting them to another PC and they are fine. Can anyone tell me which options to choose to get these back to normal and remove the flashing red light?
       
      Thanks 😶


×
×
  • Create New...