Jump to content
RESET Forums (homeservershow.com)

Two microservers Gen8 but different boot screens


leto
 Share

Recommended Posts

Hi Mates. Small question..

I got the second microserver Gen8 to use as a development box. It works fine but when it boots the screen where the Raid controller is displayed is different. It doesn't have the typical HP logo image and the blue progress bar. It's probably something super stupid but I cannot understand why. I upgraded BIOS, iLO, and Intelligent provisioning to versions matching my first Gen8 still same boot screen. The only difference is the amount of RAM and Processor. Two screenshot attached. Anyone has a clue? 

gen8_screen.PNG

gen8_screen2.PNG

Link to comment
Share on other sites

Hi,

 

During boot, I get the second screen, but if I press escape then it changes to the first screen.

 

It's called a splash screen and it just looks nicer than the first screen.

 

The settings for this are in the bios.

 

Go into the bios, choose advanced options, advanced system ROM options, power on logo.  

Change it to enabled for your screenshot number two, and disabled for your screenshot number one.

 

Hope this helps

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...