Jump to content
RESET Forums (homeservershow.com)

Meltdown and Spectre fix for MS Gen8?


netware5
 Share

Recommended Posts

What about BIOS fix for the Meltdown and Spectre vulnerabilities? I see HP, Dell and other major vendors already released a BIOS updates for their desktop PCs, but never found anything about MS Gen8.

 

 

UPDATE:

Gen8 Meltdown & Spectre Fix BIOS is out

Edited by Dave
Update
Link to comment
Share on other sites

(Sorry for double-posting, but it looks like I can't edit the previous post.)

 

Anyway, wanted to point out that the official Meltdown + Spectre website also contains links to security advisories by affected software and hardware vendors:

https://meltdownattack.com/#faq-advisory

 

Go through it and bookmark any relevant pages because most vendors are probably still working on patches/updates at this point.

Edited by Indrek
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Indrek said:

(Sorry for double-posting, but it looks like I can't edit the previous post.)

 

Anyway, wanted to point out that the official Meltdown + Spectre website also contains links to security advisories by affected software and hardware vendors:

https://meltdownattack.com/#faq-advisory

 

Go through it and bookmark any relevant pages because most vendors are probably still working on patches/updates at this point.

 

Thanks, the HPE says a new ROM will be available soon for Microserver Gen8. So we should wait. It is also interesting when the FreeBSD kernel will be patched, because according to my knowledge the real solution needs both OS fix and ROM fix.

Edited by netware5
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Hi guys, I have also patched bios with spectre fix but entire server is very lazy, performance goes down heavily I have hyper-V with 3 VM, anyone noticed such performance decrease?

Link to comment
Share on other sites

 

Hi guys, I have also patched bios with spectre fix but entire server is very lazy, performance goes down heavily I have hyper-V with 3 VM, anyone noticed such performance decrease?

 

Never experienced performance decrease. Host OS - Nas4Free (FreeBSD), guest OS - Ubuntu Server 16.04, Hypervisor - Virtualbox.

 

You may swap the primary ROM with backup one and see if the performance will be restored. I hope you flashed only the primary ROM, but kept backup one with previous version :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...