Jump to content
RESET Forums (homeservershow.com)

Wake On Lan in Windows10 ltsb With Gen10


cdtwszy
 Share

Recommended Posts

hey guys:

 

BIOS NIC: pre-wake on lan is enable;

 

Windows NIC:wol magic packet is enable、wol pattern match is enable、wol speed is auto;

 

but just don't work...how did it work?

 

it is power management problem?

Edited by cdtwszy
Link to comment
Share on other sites

Wake On Lan is tricky. It highly depends on your configuration. You cannot make your computer hibernated or sleep in windows. HPE BIOS simply doesn't support it. You can confirm it with powercfg -a, in dos windows. I believe HPE design Gen10 as a server - always running. So windows setting doesn't make too much sense, here. Maybe check your bios setting again could help. I'm using UEFI mode, with pre-wake enabled in BOIS. I can use magic packet startup the Gen10 with windows 10 pro. ( by using fing ). But please be noted, you cannot unplug the power cable from the outlet. If the power is completely disconnect, then Wake on lan doesn't work.

Hope this can help you.

Link to comment
Share on other sites

I'm sorry to reply a little later. It did work as you said, and Fing is good too.so thanksful.

On 2017/12/1 at 4:32 PM, Jack7755 said:

Wake On Lan is tricky. It highly depends on your configuration. You cannot make your computer hibernated or sleep in windows. HPE BIOS simply doesn't support it. You can confirm it with powercfg -a, in dos windows. I believe HPE design Gen10 as a server - always running. So windows setting doesn't make too much sense, here. Maybe check your bios setting again could help. I'm using UEFI mode, with pre-wake enabled in BOIS. I can use magic packet startup the Gen10 with windows 10 pro. ( by using fing ). But please be noted, you cannot unplug the power cable from the outlet. If the power is completely disconnect, then Wake on lan doesn't work.

Hope this can help you.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Similar Content

    • BooyaK
      By BooyaK
      Hi all
       
      Apologies for hijacking a new thread as I couldn’t easily find an existing post which described this..
       
      I have an original HP Microserver N36L from 2012 that am Iooking to upgrade to a Gen 10 Plus.
       
      In the N36L I have added a Smart Array P410 with 256MB FBWC (via ebay) configured with 4 x 2TB WD Green drives with RAID5 (6TB logical) along with a 256GB SSD as a boot system drive in the ODD bay (with the BIOS mod of course) plus a PCIe x1 video card.
       
      The server is running Windows Server 2012 R2 but looking to uplift to 2019 (and maybe 2022 once it comes out) for general home enthusiast use mainly as a file server and to test VMs for labs.
       
      Am I able to “lift and shift” the drive array subsystem from the old to new server? I have done this on the DL380s in the past as the controllers and drives hold the RAID config.
       
      I guess I’m happy to get a new boot SSD if required (maybe boot issues between AMD and Intel CPU) but may have constraints mentioned below with the 5th interface.
       
      Have read from the various great posts by schoondoggy etc. that the P410 has issues with UEFI etc, so looking at a compatible option that’s not the “latest and greatest” eg something that can bought via ebay second-hand and relatively inexpensive (the E208i-p maybe stretching it…) and can of course read the existing RAID5 array config from the drives.
       
      Once moved across, I plan to progressively update them to larger HDD or SSDs and use the Smart Array expansion utility to expand the RAID-5 logical drive size once array rebuilds are complete.
       
      From what I understand I can’t add the 5th drive as there is no onboard NVMe or SATA connector. There is USB3 to boot off a thumb drive of course which is great for VMWare ESXi but maybe not for Windows…
       
      If I add the Smart Array card I guess it may limit my options as I understand it only has one PCIe x16 slot so can’t do both.
       
      Does anyone have any suggestions or other techniques (for example I’m not fussed with the expansion iLo slot but I think dedicated for that purpose only)?
      I have also looked at some of the great Servethehome reviews and benchmarks too but these are early 2020 and things may have evolved since then.
       
      Thanks in advance!
    • oldwhs12
      By oldwhs12
      I have been running the WHS1 pack 3 for many years.  Unfortunately it is no longer working.  I got a Proliant microserver Gen10 hoping it will run it but was unable to install the software.  The software should run on most older PCs?

      Does anyone have the WHS1 running on the Gen10?  Also my WHS1 iso is Pack 1.  If I manage to install the Pack 1 can I find on the web the upgrade to pack 3?  Would I be forever stuck at Pack 1?  Any advice would be appreciated.

    • hfournier
      By hfournier
      I'm putting together a build for a non-profit client and I want to make sure they're getting the best bang for their bucks.
       
      Current server:
      HP MicroServer N40L 8 GB WS2012E Plextor PX-256M5Pro SSD - OS drive SAMSUNG HD103SI 1TB (x2) - Data drives (Storage Spaces) WDC WD20EZRX 2TB (x2) - Data drives (Storage Spaces)  
      On the new server, I'd like to setup the OS on SSDs (RAID 1) for speed and redundancy. Trying to squeeze extra SSDs on the Gen 10 Plus lead me to using the PCIe card. I guess on the Gen 10 there's enough room and SATA connections to put a couple of SSDs in the Optical bay instead. And, I'm leaving 1 drive bay empty to add another 2 TB should they need it, which is not likely.
       
      New Server Option 1 ($2084 CDN):
      HP MicroServer Gen 10 X3418 (P07203-001) 8 GB 8 GB Module - DDR4 2400MHz (Kingston KTH-PL424E/8G) WS2016E StarTech.com Dual M.2 PCIe SSD Adapter Card - x8 / x16 Dual NVMe or AHCI M.2 SSD to PCI Express 3.0 - RAID & JBOD (PEX8M2E2) Samsung 970 EVO 500GB NVMe M.2 Internal SSD (MZ-V7E500BW) (x2) - OS Drives (RAID 1) WD Gold 2TB (x3) - Data drives (Storage Spaces, or can I RAID 5 them?)  
      New Server Option 2 ($2362):
      HP MicroServer Gen 10 Plus (P16006-001) 16 GB WS2016E StarTech.com Dual M.2 PCIe SSD Adapter Card - x8 / x16 Dual NVMe or AHCI M.2 SSD to PCI Express 3.0 - RAID & JBOD (PEX8M2E2) Samsung 970 EVO 500GB NVMe M.2 Internal SSD (MZ-V7E500BW) (x2) - OS Drives (RAID 1) WD Gold 2TB (x3) - Data drives (Storage Spaces, or can I RAID 5 them?)  
      So two questions for all of you:
      If anything, what would you change and why? For the extra $278 (13% more), is the Gen 10 Plus worth it?  
      Thanks.
       
    • Angelus
      By Angelus
      Good day all
       
      i bought a gen 10 x3216 MicroServer and I have been trying to install windows server 2016 on it with a usb and I get it to boot into the usb with the iso on it but I can not get past the one install step where u supposed to select the drive.
       
      instead it says to download storage drivers and browse to select driver. I have downloaded every single storage driver from the hpe site or is sure does feel like it.
       
      if I try to select the driver I have to do so manually by unticking show only compatible drivers because if I leave it ticked there is nothing compatible. Iam stumped on what the correct driver is.
       
      ok so what Iam trying to do isssssss I want to install the os onto the usb that I have attached inside the box the one that is directly coming off the board. Is that a different driver ? 
       
      In bios/boot up options I can see all usb connected.
       
      can anyone please help me with this 
    • npapanik
      By npapanik
      FYI, I have just installed Windows Server 2019 Standard (Desktop Experience) using the latest (WS2016) HP AMD chipset & VGA driver. Everything is recognised in Device Manager and stable.
×
×
  • Create New...