Jump to content
RESET Forums (homeservershow.com)

Gen 10 and HP p410 controller, anybody got it working?


Steve_O
 Share

Recommended Posts

Hello to all,

 

I have a problem with my P410 controller. I just installed the p410 controller, from my old (and dead) N40L, on my new gen 10.

But for some reason i only get the "controller initialising screen", of couple of seconds, it reboots by itself. Seems to be in a loop.

 

Anybody got this combo working? (i hope it does work, i have 7Tb of data on my raid 5 array...)

 

Kind regards,

 

Steve

Link to comment
Share on other sites

Hello to all,
 
I have a problem with my P410 controller. I just installed the p410 controller, from my old (and dead) N40L, on my new gen 10.
But for some reason i only get the "controller initialising screen", of couple of seconds, it reboots by itself. Seems to be in a loop.
 
Anybody got this combo working? (i hope it does work, i have 7Tb of data on my raid 5 array...)
 
Kind regards,
 
Steve
Unfortunately, I don't think any of the P series RAID cards are listed as supported. If I can, I will try P410 and P420.
Do you have the P410 upgraded to the latest firmware?
Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, schoondoggy said:

Unfortunately, I don't think any of the P series RAID cards are listed as supported. If I can, I will try P410 and P420.
Do you have the P410 upgraded to the latest firmware?

 

Hi Schoondoggy,  I never did any upgrades on the P410.  I would aprecciate if you could test it.

 I will try to get access to the config menu, to see the version number if the card lets me.

Is there a list with supported cards?

I was thinking to buy the (newer) p222, its on the second hand market for 99€.

 

Kind regards,

 

Link to comment
Share on other sites

I had a talk with HPE support. only model e208i-p will work in it.

https://www.hpe.com/us/en/product-catalog/servers/smart-array-controllers-and-smart-host-bus-adapters/pip.specifications.hpe-smart-array-e208i-p-sr-gen10-8-internal-lanes-no-cache-12g-sas-pcie-plug-in-controller.1010026918.html

This is a real setback, looking at the prices, it costs in europe about 350€...

 

Think i will look for a second hand N54L,  for 350€ i can buy 3 of them :-D

 

Edited by Steve_O
Link to comment
Share on other sites

I had a talk with HPE support. only model e208i-p will work in it.
https://www.hpe.com/us/en/product-catalog/servers/smart-array-controllers-and-smart-host-bus-adapters/pip.specifications.hpe-smart-array-e208i-p-sr-gen10-8-internal-lanes-no-cache-12g-sas-pcie-plug-in-controller.1010026918.html
This is a real setback, looking at the prices, it costs in europe about 350€...
 
Think i will look for a second hand N54L,  for 350€ i can buy 3 of them :-D
 
I tried a P222, it hung on initialization. Will need to research the e208i-p.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 2 years later...

I tried installing a SmartArray P420 PCIe controller in my Gen10 with different, but equally dismal results.

The card initializes and shows up in SmartStorage Administrator. The logical volumes get presented to the OS. 

BUT, after being on for a while, the server reboots. 

iLO showed the card as Storage Controller (Unknown Product info)

IML shows the following:

PCI Bus	Uncorrectable PCI Express Error Detected. Slot 3 (Segment 0x0, Bus 0x11, Device 0x0, Function 0x0).	09/19/2020 16:25:19	2	Hardware
CPU	Uncorrectable Machine Check Exception (Processor 1, APIC ID 0x00000000, Bank 0x00000006, Status 0xFB800000'00000E0B, Address 0x00000000'00000000, Misc 0x00000000'11000000).	09/19/2020 16:24:10	2	Hardware
UEFI	Uncorrectable Error Detected on the Previous Boot. Error information logged to the Integrated Management Log.	09/19/2020 16:24:10	2	Hardware
System Error	Unrecoverable I/O Error has occurred. System Firmware will log additional details in a separate IML message entry if possible.	09/19/2020 16:15:13	1	Hardware
CPU	Uncorrectable Machine Check Exception (Processor 1, APIC ID 0x00000000, Bank 0x00000006, Status 0xBB800000'00000E0B, Address 0x00000000'00000000, Misc 0x00000000'11000000).	09/19/2020 16:24:04	2	Hardware

So I suspect this is another case of a P4xx SmartArray being incompatible with Gen10 Hardware

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...