Jump to content
RESET Forums (homeservershow.com)

Recommended Posts

Sam Uilberton
On 6/29/2018 at 8:56 AM, landlord said:

Has anyone tried to install anything bigger than 32gb?

One time i tried in this server and it give me ram error.

I think it is compatible rams.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Riquende

Hey

 

I've just received a Gen10 to replace my aging N40. I'd previously acquired a couple of 16GB sticks for a previous project that I was hoping to repurpose into the new box but it won't boot with either of them. Both have worked previously in 'full' HP servers and have HPE stickers so I'm guessing there's some incompatibility I'm not seeing...

 

I've tried both of them individually as well as a pair and no joy.

 

The first is HMA82GR7AFR8N

 

Second is MTA18ASF2G72PDZ-2G6D1SK

 

I'm hoping there's either a bios update or tweak that could make them work?

 

Thanks

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
schoondoggy

The modules you have are both registered; RDIMM. The MS Gen10 requires unregistered modules; UDIMM.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Riquende

Thanks... never mind then, good job they were a donation and not paid for!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Joe_Miner

I installed 2 x [Kingston ValueRAM 16GB (1x16GB) DDR4 2400 RAM (Server Memory) ECC UDIMM (288-Pin) KVR24E17D8/16] for 32GB RAM total in my MicroServer Gen10 X3421.

 

 

 

 

WP_20190111_14_46_08_Pro.jpg

20190111G10MS8GRAM.jpg

WP_20190111_14_52_19_Pro.jpg

 

 

 

 

 

 

WP_20190111_13_42_59_Pro.jpg

WP_20190111_14_56_14_Pro__highres.jpg

AsBuilt20190112.jpg

QuickSpecsRAM_P13.jpg

UserManual2018NovP48_50Memory.jpg

KVR24E17D8_16.jpg

20190111G10MS32G_RAM.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
sssubito

My Gen10 with X3216 has one module of 8GB installed.
OS is Windows Server 2019.

Any idea why it shows me only approx. 6.96GB available RAM in Server Manager (same in properties of System)?

 

Does the GPU (driver?) grab too much of the physical RAM?

Any setting in UEFI BIOS that can cause this high RAM assignment to some hardware? (I didn't install any new hardware, except for SSD and HDDs)

Share this post


Link to post
Share on other sites
schoondoggy
4 hours ago, sssubito said:

My Gen10 with X3216 has one module of 8GB installed.
OS is Windows Server 2019.

Any idea why it shows me only approx. 6.96GB available RAM in Server Manager (same in properties of System)?

 

Does the GPU (driver?) grab too much of the physical RAM?

Any setting in UEFI BIOS that can cause this high RAM assignment to some hardware? (I didn't install any new hardware, except for SSD and HDDs)

If I remember correctly, these AMD CPU's reserve about 1G of memory for graphics.

I do not think there is a way to change the reserve.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • Gulftown
      By Gulftown
      As I have decided to make some improvements on my afermarket fan controller I am trying to try implementing thermal control or mobo PWM control of additional fans, but before that I'm in a great need to inderstand how much fan count the controller should be ready to support. As this forum doesn't support polls I have nothing to do but ask you to reply on this topic.
       
      What I would be thankful to know:
      1. How many fans have you installed in your Microserver.
      2. What fans do you use (size, 3/4-pin connector) and where are they located, also what are they cooling.
      3. What way do you power these fans?
       
      Thank you in advance for your feedback!
    • kavejo
      By kavejo
      Hi,
       
      I’m looking for the latest Proliant SPP for Gen. 8 servers. 
       
      I’ve got a MicroServer, a DL360e and a DL380e which I’d love to update.
       
      Has anyone got the latest SPP that wouldn’t mind sharing?
       
      Thank you!
    • Sokoban
      By Sokoban
      Hi 
      My HP Proliant Microserver Gen 8 won't install HP Tools when I have running HP Smart Update Manager. 
      even when I have trying to install via Intelligent Provising, Windows Server 2019.
       
      Se image below 🙂 That's I missing.. ;-(
       

    • Karazzi
      By Karazzi
      Hi everyone.
       
      New to this forum.
      I have a gen8 microserver running at home, where I have installed an SSD in the ODD sata slot. On the SSD I have installed Ubuntu Server 18.04.
      I have then created a logical volume witht the raid controller and can then boot to the SSD. So far so good.
      My problem emerges when I reboot the system. The logical volume disapears and it gives the error: "boot logical drive is configured but is missing or offline".
      I then have to go into the utility and reconfigure the logical volume. Kind of annoying, when trying to run a headless setup.
       


×
×
  • Create New...