Jump to content
RESET Forums (homeservershow.com)

WHS System Warning- Antivirus not installed at boot up


gen_leisure
 Share

Recommended Posts

I have been monitoring an issue with Windows 7 and the alert system for WHS since I began using the evaluation copy in July 2009. I receive warning messages at boot up that I have no Antivirus software installed or my updates are out of date from WHS.
I then check my Antivirus software and verify this not to be the case,at which time the warning disappears. I have tried using both the Kaspersky and Security Essentials AV products for 64 bit Win 7.
This issue was not present on the system prior to Win 7(Vista 32 and 64 bit verified). Anybody else having a simialar issue?

Link to comment
Share on other sites

This is due to the way that the warnings work on bootup. The step for giving you a warning happens earlier in the boot process than the step in which it checks for AV/spyware. For whatever reason, that's the order that MS setup them up in.

Link to comment
Share on other sites

I have found at least a temporary solution. It was suggested from another web site. The service named WSCSVC in the local services menu for windows 7 is set to Start up type

Link to comment
Share on other sites

rbillstr,

I'll need to try that... I just ignore it, as it goes away within a few minutes, once the Win7 machines download the latest profiles. I'm running Security Essentials by the way...

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...