Jump to content


Photo

Windows 10 Pro on ML10 Gen9


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Stefan02

Stefan02

    HSS 1 Post Wonder

  • Members
  • 3 posts

Posted 20 February 2017 - 08:30 AM

Hello! I am planning to get ML10 Gen9 as my first home server and I didn't know if it is possible to install Windows 10 Pro x64 on the ML10 Gen9. On the documentation from Hp, Windows 10 isn't in the list of supported operating systems. 

Can someone please help me!!! 



#2 nanncee

nanncee

    HSS 1 Post Wonder

  • Members
  • 4 posts

Posted 20 February 2017 - 01:44 PM

While I don't have concrete evidence, from what I have gathered, you should just be able to use server 2016 drivers to get things up and running. that is, if windows 10 doesn't just auto add drivers. Your raid controller (if present as a hardware raid) will probably need a driver. 

 

I just purchased a ml30 which i will be attempting to install with 10 pro on once I receive it. 



#3 Stefan02

Stefan02

    HSS 1 Post Wonder

  • Members
  • 3 posts

Posted 20 February 2017 - 11:24 PM

Thank you! I don't plan to create a RAID array, I'll use the default configuration.



#4 nanncee

nanncee

    HSS 1 Post Wonder

  • Members
  • 4 posts

Posted 25 February 2017 - 12:15 PM

just an update. I have successfully installed windows 10 (pro 64bit) No issues honestly. I had to download the drivers from HPE site. make sure you get the ILO4 driver, I missed that one and had a base system driver missing, it took me a few minutes to realize what it was. 



#5 schoondoggy

schoondoggy

    HSS Genius

  • Moderators
  • 7,108 posts

Posted 25 February 2017 - 12:51 PM

just an update. I have successfully installed windows 10 (pro 64bit) No issues honestly. I had to download the drivers from HPE site. make sure you get the ILO4 driver, I missed that one and had a base system driver missing, it took me a few minutes to realize what it was. 

The ML10 Gen9 does not have iLo. Perhaps you have a ML10 or ML10V2?



#6 nanncee

nanncee

    HSS 1 Post Wonder

  • Members
  • 4 posts

Posted 01 March 2017 - 07:43 PM

It's an ML30. I didn't realize iLo wasn't on the ML10 line. 



#7 schoondoggy

schoondoggy

    HSS Genius

  • Moderators
  • 7,108 posts

Posted 02 March 2017 - 12:12 AM

It's an ML30. I didn't realize iLo wasn't on the ML10 line. 

The ML10 has iLo3. ML10v2 has iLo4, ML10 Gen9 does not have iLo.



#8 Stefan02

Stefan02

    HSS 1 Post Wonder

  • Members
  • 3 posts

Posted 06 March 2017 - 11:58 AM

If I will not use the raid feature, will i still need to download the drivers for the hdds, or it will work fine without?